Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa z lukrem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 4 szt
mąka tortowa 2 szklanki
budyń owocowy 1 szt
cukier puder 1 szklanka
masło 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
polewa czekoladowa 1-2 łyżki

lukier

sok z cytryny 1/2 szklanki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa z lukrem

Masło utrzeć z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać przesianą mąkę, wymieszana z budyniem i proszkiem do pieczenia. Z białek ubić piane i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Forme do babki nasmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Przełożyć ciasto. PIer około 40-50 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Z skou cytrynowego i cukru pudru zrobic lukier (Powinien być gęsty) Pplać babke i udekorować polewą czekoladową (wykorzystałam polewę którą robiłam do innego ciasta)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.04.2014 07:17
Wzorowa babeczka :)
kornelcia 27.04.2014 23:41
wygląda kusząco
Niki22 27.04.2014 21:24
wygląda bajecznie :)
Megg 27.04.2014 20:40
piękna babka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak