Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa czekoladowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
margaryna 50 dag
jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
proiszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
polewa czekoladowa do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa czekoladowa

Cukier wraz z margaryną utrzeć, dodając pod koniec żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i cały czas ucierać. Ubić pianę z białek można dodać szczyptę soli wtedy piana ubije się szybciej i trwalej. Dodać do ciasta, a następnie delikatnie wymieszać by się wszystkie składniki pomieszały. Ciasto przelać do drugiej miseczki i dodać do nie kakao. i wymieszać. Następnie ciasto jasne wylać do keksówki a na wierzch wlać delikatnie ciasto ciemne. Żeby ciasto nam się ładnie ułożyło możemy przejechać delikatnie nożem po bokach formy by ciemne ciało się zlało bokami w głąb. Ciasto pieczemy 60 min. w temp. 180\'C. Po ostygnięciu polewamy ciasto polewą czekoladową i szybko wkładamy do lodówki na ok 2 godziny. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.12.2013 13:44
smaczny deser
RenataZ-et 16.06.2013 21:44
rewelacyjne ciasto
Wafelek2601 28.12.2011 10:13
wyśmienita
Magdalena80 14.08.2011 21:33
fajnie wyglada na stole
Ela20 16.04.2011 12:29
smakowicie wygląda
Krzysztof42 11.04.2011 16:38
lubię babki
iknkirke 21.11.2010 09:46
piękna
christopher1 16.09.2010 22:05
Super dzięki za przepis
IlonaAlbertos 15.06.2010 00:09
Uwielbiam wszelkiego rodzaju babki, a Twoja wygląda smakowicie :)
Iwusia 15.05.2010 12:30
Było zdjęcie i znikło :D
Gosia_60 13.05.2010 00:34
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak