Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa bezglutenowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier puder 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
budyń waniliowy 80 g
masło 180 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa bezglutenowa

Całe jajka ubijamy na bardzo puszystą masę przez około 5-7 minut. Nie przerywając miksowania stopniowo dodajemy po łyżce cukier puder a następnie mąkę ziemniaczaną wymieszaną z budyniami, proszkiem do pieczenia i sodą. Na końcu dodajemy łyżkę sody (nie będzie wyczuwalny w smaku). Miksujemy tylko do połączenia składników tak aby masa nie opadła i była dobrze napowietrzona. Masło roztopić i dodać do ciasta. Zmiksować do połączenia.

Ciasto przelać do formy z kominem. Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 - 60 minut do tzw. suchego patyczka. Oprószyć cukrem pudrem.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 10.02.2016 14:36
apetyczna babka
wyattearp 04.02.2016 14:20
pyszna babka
Mniam 03.02.2016 11:28
Musi być bardzo delikatna i smaczna :)
Ola1984 03.02.2016 09:25
Smacznie wygląda :)
Krystyna32 03.02.2016 09:16
apetyczna :)
Krzysztof15 03.02.2016 08:05
bardzo smaczna
olkaaa 03.02.2016 07:30
chętnie zrobię
norweska20 02.02.2016 23:13
zawsze mile widziana
Kulinarna Ja 02.02.2016 22:22
Zdrowo i pysznie
wwwiolka 02.02.2016 21:44
Bardzo fajny przepis.
Wiktoria29 02.02.2016 21:22
apetycznie wygląda
gosia561 02.02.2016 20:26
trudno się oprzeć
gusia1000 02.02.2016 19:52
Fajna babka na święta.
Bernadeta1 02.02.2016 19:32
Super że pojawiają się takie przepisy. Babka na pewno bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak