babka piaskowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • cukier waniliowy

    1
  • cukier

    1 szklanka
  • esencja migdałowa

    3-4 krople
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżeczki
  • jajko

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obydwie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i esencją. Następnie dodać mąkę i jajka. Odłożyć 1/3 masy i wymieszać ją z kakao. Formę na babkę natłuścić i posypać bułką tartą. Jasną masę wylać na dno a na górę ciemną. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 60 minut. Całość posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 19.03.2013 12:55
apetyczna ta babeczka
kielcok1 08.01.2012 18:50
bardzo fajna
Krzysztof42 12.10.2010 16:18
lubię babki
klaudia879 06.07.2010 09:32
Zawszę taką robię na Wielkanoc:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat