Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
masło 250 gram
cukier puder 250 gram
jajko 4 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Babka piaskowa foto
2
Masło utrzeć.
Krok 2 - Babka piaskowa foto
4
Do utartego masła dodać 4 żółtka oraz cukier puder i ponownie ucierać.
Krok 3 - Babka piaskowa foto
5
Do utartego uprzednio masła ze składnikami wsypać mąkę i wymieszać.
Krok 4 - Babka piaskowa foto
6
Białka ubić na sztywną pianę.
Krok 5 - Babka piaskowa foto
7
Białka delikatnie wymieszać z wcześniej utartym masłem ze składnikami.
Krok 6 - Babka piaskowa foto
8
Formę wysmarowywać masłem i oprószyć mąką. Gotowe ciasto przełożyć do formy.
Krok 7 - Babka piaskowa foto
9
Piec 1 godzinę w temp.180 stopni.
Krok 8 - Babka piaskowa foto
10
Upieczone cisto pozostawić do ostudzenia. Smacznego.
Krok 9 - Babka piaskowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 03.08.2014 14:33
lubię babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak