Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka orzechowa z nutellą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 250 gram
cukier 170 gram
proszek do pieczenia 2.5 łyżeczki
masło czekoladowe 2-3 łyżki
masło kostka
orzechy laskowe 1.5 mielne

Przepis i sposób przygotowania na: Babka orzechowa z nutellą

Miękką margarynę zmiksowałam z cukrem. Gdy masa była puszysta, dodawałam do jednym jajku, wciąż miksując. Wsypałam orzechy, ponownie wymieszałam. Następnie dodałam mąkę wymieszaną z proszkiem, a na końcu masło czekoladowe.

Foremkę z kominkiem posmarowałam masłem, posypałam mąką, wyłożyłam w nią ciasto i piekłam w temp 180st około 40-50 minut.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak