Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka naleśnikowa z ryżem i śliwkami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 0.5 szkl
woda gazowana 0.5 szkl
olej 2 łyżki
mąka tortowa 1 szkl
cukier kryształ 2 łyżki
jajko 1
ryż 3/4 szkl
mleko 2% 2.5 szkl
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
śliwki 3-4
cukier drobny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka naleśnikowa z ryżem i śliwkami.

Z podanych składników mieszamy ciasto mikserem.Odstawiamy na około 15min,poczym smażymy naleśniki.
Ryż z cukrem,cukrem waniliowym gotujemy na mleku do miękka,oraz do wchłonięcia całego płynu.Śliwki dokładnie myjemy i kroimy w kostkę i mieszamy z gotowym ryżem.
Dwie mniejsze lub jedną większą miseczkę wykładamy naleśnikiem,obcinając brzegi.Wypełniamy ryżowo śliwkowym nadzieniem,poczym przykrywamy kolejnym nalesnikiem.Gotową babkę przekładamy na talerz i polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 24.01.2014 12:22
ładnie wygląda:)
Monia 24.01.2014 10:04
Wygląda świetnie! Jak prawdziwa babka :)
Rafał10 24.01.2014 09:10
ciekawe połączenie :) prezentuje się smacznie!
matesko 24.01.2014 09:06
ciekawy przepis
Milka100 24.01.2014 09:00
świetny pomysł i pewnie smaczny
Jolie 24.01.2014 08:06
świetny pomysł! nie trzeba tego chłodzić, od razu się tak sztywno trzyma? :)
Magula 24.01.2014 08:04
ciekawy pomysł
Janina 24.01.2014 08:00
Super pomysł;)
gibli 24.01.2014 07:45
musi być smaczne:)
everay 23.01.2014 22:48
Ciekawe :)
Róża1 23.01.2014 22:36
super przepis !!!!!!!!
w mojej kuchni 23.01.2014 21:53
super smaczny pomysł na nalesniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak