Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na oleju

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 8
mąki pszennej 30 dag
cukru kryształu 35 dag
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na oleju

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać do foremki 3/4 ciasta. Do pozostałej części dodać kakao, lekko wymieszać i wylać na ciasto białe. Piec przez ok.40-50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 30.09.2013 17:14
uwielbiam takie babki
Alex_M 27.09.2013 17:44
dobra babeczka
gosia56 26.09.2013 14:42
pyszna babka
caralajna 25.09.2013 07:37
fajne ciasto
Renata22 24.09.2013 18:48
ładnie wyglada;)
Mira85 24.09.2013 15:57
pyszna babka
nutellla 24.09.2013 13:32
fajna babka
Agata3 24.09.2013 13:29
Smaczna babeczka ;)
Czarnula87 24.09.2013 13:04
pyszna do kawy
Agata
Agata 24.09.2013 12:59
lubię takie babki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak