Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na białkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
soli 1 szczypta
mąki pszennej 1,5 szklanki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
masła 0,5 kostki
mleko 5 łyżek
cukru 3/4 szklanki
DODATKOWO:
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na białkach

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Wlać mleko. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą masę. Delikatnie przełożyć do ciasta i wymieszać drewnianą łyżkę. Przelać całość do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy. Piec w 180 stopniach około 30-40 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 19.07.2013 19:53
lubię babki
Wiesława1 19.07.2013 19:47
super babeczka
Sylwia26 19.07.2013 17:13
apetycznie wygląda
biatriss 19.07.2013 16:58
mmm! uwielbiam babki!;P
cukiereczek 19.07.2013 16:45
puszysta wspaniała babka
kriko 19.07.2013 16:15
napewno pyszna
Krzysztof15 19.07.2013 16:07
super babka
AnielskaSlodycz 19.07.2013 15:44
ładnie wygląda :)
Renata9 19.07.2013 15:13
pyszna babeczka
Agata3 19.07.2013 15:06
Fajna :) smakowicie wygląda
dominikaz 19.07.2013 15:03
pycha babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak