Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka muffinkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki suche;

mąka 2 szkl,
cukier 3/4 szkl,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki,
sól szczypta

składniki mokre;

jajko 2 szt,
olej 1/2 szkl,
mleko 1 szkl,

dodatkowo;

jabłka 3 -4 szt,
czekolada mleczna 50 g,

Przepis i sposób przygotowania na: Babka muffinkowa

Składniki suche wymieszać , połączyć z wymieszanymi składnikami mokrymi.
Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, dodać do ciasta wymieszać.
Foremkę na babkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Na górę poukładać kostki czekolady lekko je wciskają do środka.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 06.04.2017 14:23
pyszności ....
Bożena Matuszczyk 06.04.2017 11:49
Dziękuję serdecznie;)
mirosława4 06.04.2017 11:10
bardzo smaczna
IZABELA29 06.04.2017 08:53
Pyszna babka
Konczi 06.04.2017 07:27
fajny pomysł :)
gusia1000 05.04.2017 23:31
Dobra babka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak