Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka migdałowo-makowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

proszek do pieczenia 2 łyżeczki
białka jaj 6 szt
mak mielony sypki 0,5 szkl
migdały tarte 0,5 szkl
cukier 0,5 szkl
cukier waniliowy 1 opak
margaryna 200 g
mąka 250 g
sól 1 szczypta
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka migdałowo-makowa

Kroki postępowania

1
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno.
Cukier wymieszać z cukrem waniliowym, dodać do piany, dalej ubijać.
Krok 1 - Babka migdałowo-makowa foto
2
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Babka migdałowo-makowa foto
3
Następnie wsypać migdały i mak, łyżką wymieszać.
Krok 3 - Babka migdałowo-makowa foto
4
Margarynę rozpuścić, ostudzić, wlać do masy, wymieszać.
Krok 4 - Babka migdałowo-makowa foto
5
Formę na babkę, wysmarować tłuszczem, wylać ciasto. Piec w 175 stop.przez 35 minut.
Krok 5 - Babka migdałowo-makowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mat96uk 19.01.2014 18:42
mmmm pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak