Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA MIĘTOWO KAKAOWA

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
cukier 1 szkl
olej rzepakowy 3/4 szkl
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mięta 5 kropel olejku
mięta liście garść
kakao 2 łyżki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA MIĘTOWO KAKAOWA

1/ Jajka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać szklankę mąki, proszek, olej i kolejną szklankę mąki. Dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i listki mięty a do drugiej olejek miętowy (można również dodać barwnik zielony).

2/ Formę do pieczenia nasmarować tłuszczem i najpierw wlać jasne ciasto a później ciemne. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 35-40 min do suchego patyczka. Wystudzoną polać polewą. Ja polewę robię zawsze swoją, dodatkowo posypałam płatkami waflowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.03.2015 16:28
wygląda apetycznie
ada.la 27.03.2015 21:36
pyszna babka
VioletoweKucharzenie 27.03.2015 10:33
musi mieć super smak!
mirosława4 26.03.2015 16:44
fajna babka
Agnieszka-87-25 26.03.2015 15:04
fajny smak
Ewelina1991 26.03.2015 14:37
super babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak