Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka marmurkowa wielkanocna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier drobny 3/4 szklanki
mąka 1.5 szklanki
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
woda gazowana 3/4 szklanki
olej 1/2 szklanki
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: babka marmurkowa wielkanocna

jajka zmiksować z cukrem na białą, puszystą masę.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia-wymieszać
Dodać olej i wodę.


Ciasto podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać.


Formę na babkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
Ciasto jasne i ciemne wylewać na przemian po 3 łyżki,aż do wyczerpania ciasta.


Piec w 180 stopniach około 50 minut(SPRAWDZAĆ PATYCZKIEM)
babkę można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 15.04.2014 14:02
święta z taką babką będą na pewno udane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak