Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa Ani

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
margaryna 10 dag
cukier puder 10 dag
cukier waniliowy
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kefir 125 ml
kakao 1 łyżka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa Ani

Margarynę utrzeć, dodawać stopniowo żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i kefir, wszystko razem dobrze połączyć.
Białka ubić na sztywno, połączyć z masą maślano- jajeczną, dodać mąkę, wymieszać łyżką.
2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej i formy, a resztę 1/3 wymieszać z kakao i wyłożyć na wierzch jasnego ciasto.
Piec ok 40 min.
Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.01.2017 22:42
uwielbiam :)
Pani Domu 11.01.2017 08:00
ładna babeczka
MonikaW 10.01.2017 15:34
pyszna babeczka :)
w mojej kuchni 10.01.2017 15:14
apetyczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak