Babka marmurkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • masło

    15 dkg
  • cukier puder

    10 dkg
  • jaja

    4
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać mąkę, biała i proszek, wszystko połączyć i włożyć 1/3 częsci ciasta do formy, a do 1/3 dodać kakao i na przemian kłaść łyżką ciemne i jasne ciasto. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 22.09.2010 22:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat