Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA MAKOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 SZKLANKI
cukier 1,5 szklanki
mak 1 szklanka
olej 0,5 szklanki
margaryna kostka
jajko 6
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA MAKOWA

Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać mąkę i proszek oraz mak. wlac olej. Ubic pianę z białek i dodać do reszty masy - zmiksowac. Wlać do formy na babki.
Piec w temp. 170 st około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak