Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa z makiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka pszenna 0,5 szk
mąka ziemniaczana 0,5 szk
cukier 1 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
majonez 5 łyżek
mak 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa z makiem

Jajka ubić wraz z cukrem na jednolitą masę. Następnie małymi porcjami dodawać mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać po jednej łyżce majonezu i zmniejszyć o połowę obroty miksera. Dodać mak i całość wymieszać.
Formę do pieczenia ciasta natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do foremki. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Gdy ciasto ostygnie polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena6 11.07.2014 23:25
A ja z majonezem jeszcze nie robiłam i nie jadłam.
Renata9 11.07.2014 20:41
babki majonezowe są smaczne i delikatne
gibli 11.07.2014 20:04
smaczna babeczka)
jasiek 11.07.2014 17:29
apetyczna taka babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak