Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa miętowo-czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 5 szt
cukier 3/4 szklanki
majonez 4 czubate łyżki
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyzka
kakao 2 łyżki
mięta świeża siekana 0,5 szklanki

Polewa

cukier puder
kakao
wrzątek

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa miętowo-czekoladowa

Żółtka utrzeć z połową cukru, dodać majonez. Do zmiksowanej masy dodać przesiane mąki z proszkiem. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao, do drugiej zmiksowane liście mięty (ja mieliłem mięte w młynku do kawy) Białka ubić na sztywno z resztą cukru i dodać po połowie do każdej z mas, delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy. Piec w nagrzanym piekarniku do "suchego patyczka". Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak