Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Majonezowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Majonezowa

Składniki:
1/2 mąki pszennej
1/2 szkl.mąki ziemniaczanej
1 cytryna
1 cukier waniliowy
1 łyżka bułki tartej
4 jajka
1 łyżka masła
1 czubata cukru pudru

Wykonanie:
Z białek ubić sztywną pianę,w trakcie ubijania dodać cukier,cukier waniliowy,żółtka i sok z cytryny.Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia wymieszać ze sztywną pianą i na koniec dodać majonez.Formę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.Ciasto wylać do formy z kominkiem.Pieczemy 45min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 11.10.2011 17:16
i to się da jeść ?
iknkirke 16.09.2011 11:36
ciekawy przepis
Kasia89
Kasia89 03.03.2011 11:28
Babka majonezowa jest rewelacja- szybka do zrobienia i równie szybko znika z talerza:)
Emilia22 23.09.2010 07:34
ciekawy przepis
minka 05.06.2010 22:02
zrobiłam, faktycznie dobre :))
irena13 04.06.2010 12:46
zapomniałam -4 ŁYŻKI MAJONEZU !!!
irena13 04.06.2010 12:46
zapomniałam -4 ŁYŻKI MAJONEZU !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak