Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
majonez 1
szklanka cukru
mąka ziemniaczana i pszenna 1\\2 kg
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa

Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę , proszek i majonez tylko żeby był mały słoiczek, oraz pianę ubitą z białek. Wymieszać , przełożyć do foremki i piec 60 minut w 180 st. Po upieczeniu jej sypiemy cukrem pudrem, albo plewą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 13.10.2012 23:47
kiedyś mnie ten przepis dziwił
Margo1 06.01.2011 15:07
taki średni nie duży słoik
matii6 06.01.2011 14:49
a jak duży ma być ten majonez
alaaa 19.10.2010 16:00
już taką piekłam i jest bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak