Babka majonezowa

Babka majonezowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • majonez

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babka majonezowa

Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, następnie dodajemy żółtka oraz majonez. Do masy przesiewamy wymieszane z proszkiem do pieczenia obydwie mąki, mieszamy łyżką. Przelewamy do formy i pieczemy około 40 minut w 170 stopniach.
Wiktoria29
Babke można polać lukrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Wiktoria29 28.06.2017 10:17
dziękuję....
Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:48
jaka piękna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat