Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka tortowa 2 szklanki
jajko 5 sztuk
cukier waniliowy 1 opakowanie
majonez 4 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
kakao 1 łyżka
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa

Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukry, żółtka i majonez, ciągle ubijając. Przesiane mąki z proszkiem delikatnie wmieszać w masę. Do drugiej miski przelać 1/3 masy, wsypać kakao i wymieszać. Do drugiej masy wsypać kisiel, wymieszać. Blaszkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wylać do blaszki połowę białej masy, na to całą ciemną masę i na górę resztę białej masy. Piec 40 minut w temperaturze 180 st. C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.06.2013 09:44
wilgotna i bardzo dobra
aisoglam 25.02.2013 17:09
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak