Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 Szt
cukier 1 Szkl
mąka tortowa 3/4 Szkl
mąka ziemniaczana 3/4 Szkl
proszek do pieczenia 2 Łyżeczki
majonez 5 Łyżek
lukier biały

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa

Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku. Gdy już wszystko się połączy dodać majonez i obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przełożyć do formy na babkę i piec ok 55 min w temp. 180st. Po upieczeniu i wystudzeniu oblać babkę lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.04.2017 09:30
śliczna babeczka
Bożena Matuszczyk 18.04.2017 11:06
Smakowita babeczka.Wygląda pięknie;)
halina17 17.04.2017 21:30
Dobra babka.
ania2610 17.04.2017 16:04
bardzo lubię - u mnie w tym roku też majonezowa :)
adelajda 17.04.2017 13:51
zapowiada się smacznie
Franciszek 17.04.2017 13:12
pyszna do kawy
dodi 17.04.2017 10:53
też robiłam
Justi2401 17.04.2017 09:32
Ładna babeczka :)
Wiesława1 17.04.2017 06:54
Pyszna babka
Janina 16.04.2017 22:29
Świetna babka;))
MagdalenaIC 16.04.2017 22:21
Wygląda pysznie :)
IKrakowianka 16.04.2017 20:03
super babka
Mniam 16.04.2017 19:28
Bardzo smaczna, delikatna i wilgotna babka :)
olkaaa 16.04.2017 19:25
muszę spróbować
Bernadeta1 16.04.2017 18:26
moja ulubiona babka, smaczna
Grazyna0211 16.04.2017 16:15
smaczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak