Babka majonezowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 Szt
  • cukier

    1 Szkl
  • mąka tortowa

    3/4 Szkl
  • mąka ziemniaczana

    3/4 Szkl
  • proszek do pieczenia

    2 Łyżeczki
  • majonez

    5 Łyżek
  • lukier biały

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku. Gdy już wszystko się połączy dodać majonez i obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto przełożyć do formy na babkę i piec ok 55 min w temp. 180st. Po upieczeniu i wystudzeniu oblać babkę lukrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 20.04.2017 09:30
śliczna babeczka
Bożena Matuszczyk 18.04.2017 11:06
Smakowita babeczka.Wygląda pięknie;)
halina17 17.04.2017 21:30
Dobra babka.
ania2610 17.04.2017 16:04
bardzo lubię - u mnie w tym roku też majonezowa :)
adelajda 17.04.2017 13:51
zapowiada się smacznie
Franciszek 17.04.2017 13:12
pyszna do kawy
dodi 17.04.2017 10:53
też robiłam
Justi2401 17.04.2017 09:32
Ładna babeczka :)
Wiesława1 17.04.2017 06:54
Pyszna babka
Janina 16.04.2017 22:29
Świetna babka;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat