Babka kokosowo-cytrynowa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki ciasta

  • jajko

    4 sztuki
  • masło lub margaryna

    20 dag
  • cukier

    pół szklanki
  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 sztuka

Dodatkowo

  • masło lub margaryna

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka

Lukier

  • cukier puder

    pół szklanki
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę,stopniowo wbijać po jednym jajku i ucierać.Dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny,wiórki,obie mąki i proszek do pieczenia.Dokładnie utrzeć.
2. Ciasto przełożyć do foremki do pieczenia babki,posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.Piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni.
3.Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny do otrzymania odpowiedniej konsystencji.
4.Upieczoną wyjąć z formy i polukrować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 12.04.2017 21:58
Dziękuję:)
Alex_M 10.02.2016 13:13
dobra babeczka
gusia1000 15.04.2015 22:59
zawsze dobra.
Klausia 16.03.2015 23:58
lubię to :)
Babeczka35 15.03.2015 14:25
Dziękuję ślicznie;)
Mama niejadka 15.03.2015 11:32
pyszna babka :)
luna76 15.03.2015 10:44
ale baba!!!! super!!! :)
olkaaa 15.03.2015 10:08
chętnie zrobię
pestka 15.03.2015 09:43
smaczny deser
Babeczka35 15.03.2015 07:42
Dzięki Marta:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat