babka kokosowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    1,5 szklanki
  • woda

    6 łyżek
  • wiórki kokosowe

    5 łyzek
  • jaja

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WSZYSTKO GOTOWAĆ OK. 5 min na małym ogniu , wystudzić. Dodać 3 żółtka ,wymieszać i odlać z tego 0,5 szklanki na polewę . Do reszty dodać 1,5 szklanki mąki , łyżeczkę proszku do pieczenia 6 łyżek wody . Na koniec dodać pianę z 3 białek .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 05.02.2011 10:41
pyszna ta babka
iga2 08.01.2011 15:05
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat