Babka kokosowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • jaja

    3 sztuki
  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    1 szklanka
  • biała czekolada

    1 tabliczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • mleko

    1 łyżka
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • mielone migdały

    1 łyżka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać za pomocą miksera miękkie masło, cukier i cukier waniliowy. Dodawać po jednym jajku nie przerywając miksowania. Dodać mąkę, szklankę wiórków kokosowych proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szklankę mleką i zmiksowac na gładką masę.
Masę przełożyć do formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej startymi migdałami. Piec w 160 stopniach ok godziny.
Przygotować polewę. czekoladę roztopić w kąpieli wodej dodając łyżkę mleka i łyżkę soku z cytryny.
Polać gotowe ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 09.02.2012 12:04
Świetna babka ;)
Jolanta40 15.03.2011 09:43
wyszła idealnie !
misia53 11.01.2011 18:37
Babka jak marzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat