Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
1 kostka -
cukier
1 szklanka -
cukier waniliowy
1 opakowanie -
jaja
3 sztuki -
mąka
2 szklanki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
mleko
1 szklanka -
wiórki kokosowe
1 szklanka -
biała czekolada
1 tabliczka -
sok z cytryny
1 łyżka -
mleko
1 łyżka -
wiórki kokosowe
2 łyżki -
masło
1 łyżka -
mielone migdały
1 łyżka -
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Masę przełożyć do formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej startymi migdałami. Piec w 160 stopniach ok godziny.
Przygotować polewę. czekoladę roztopić w kąpieli wodej dodając łyżkę mleka i łyżkę soku z cytryny.
Polać gotowe ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się