Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 1 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 1 szklanka
mleko kokosowe 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 5 sztuk
skórka pomarańczowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa

UWAGA: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową.

Do miseczki przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia, mieszamy z wiórkami kokosowymi.
W drugiej misce miksujemy: cukier, cukier waniliowy, olej. Dodajemy pojedynczo jajka, ciągle ucierając. Następnie dodajemy na przemian do masy mąkę wymieszaną z wiórkami i mleko kokosowe- miksujemy. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy masę łyżką.
Formę do babki smarujemy masłem, posypujemy kaszą manną i przelewamy ciasto.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni około 1 godziny 20 minut (do suchego patyczka).
Wystawiamy, wyjmujemy z formy – i albo polewamy lukrem albo posypujemy wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 17.03.2013 12:05
juz swiatecznie :)
Krzysztof15 17.03.2013 11:09
pysznie wyglada
miki47 17.03.2013 11:08
bardzo apetyczny przepis
pycia9 17.03.2013 10:46
o jaka fajna babka
kasienka23 17.03.2013 10:45
fajny przepis, do wypróbowania :)
wiola333 17.03.2013 10:43
bardzo smakowicie
as28 17.03.2013 10:05
lubie babki
Juleczka20 17.03.2013 10:02
kokosowej babeczki jeszcze nie robiłam ale zrobie napewno:)
Marta1986 17.03.2013 09:53
pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak