Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowo- truskawkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka tortowa 2 szklanka
jaja 3 szt.
kakao 2 łyżka
dżem truskawkowy 280 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
masło 125 g
mleko 1 szklanka
posypka kakaowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowo- truskawkowa

Masło rozpuścić w mleku- podgrzewać, ale nie gotować. Ostudzić.
Do mleka dodać jajka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i 3 łyżki dżemu. Dokładnie wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy. Piec do tzw. "suchego patyczka" (około 50 minut).
Trochę ostudzić, wyjąć z formy i posmarować resztą dżemu. Posypać posypką, smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 30.06.2013 10:26
na pewno pyszna
gosia56 28.06.2013 20:53
napewno pyszna
w mojej kuchni 01.05.2013 08:08
moje smaki w tej babce..
Olga_SK 30.04.2013 21:06
moje smaki! mniam... zatęskniłam za świeżymi truskawkami!
Anna133 30.04.2013 19:58
ciekawe połaczenie
kecaj0075 30.04.2013 19:46
lubię takie, musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak