Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowo - bananowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kakao 1,5 łyzki
margaryna 10 dag
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
banan 1

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowo - bananowa

Kroki postępowania

1
Jajka miksujemy z cukrem na puch, następnie dodajemy mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy. Rozpuszczoną, wrzącą margarynę wolnym strumieniem wlewamy do ciasta i ciągle miksujemy. Na sam koniec dodajemy kakao i bardzo dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Babka kakaowo - bananowa foto
2
Z banana zdejmujemy skórkę i kroimy go w kostkę - dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką.
Krok 2 - Babka kakaowo - bananowa foto
3
Ciasto wlewamy do wysmarowanej formy na babkę i pieczemy 50-60 minut w temp 180*.
Krok 3 - Babka kakaowo - bananowa foto
4
Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy.
Krok 4 - Babka kakaowo - bananowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 17.04.2013 10:24
Ciekawe połączenie smaków- odpowiada mi.
Magda24 04.04.2013 19:07
smaczna babeczka
Monika58 04.04.2013 19:05
pyszna i taka z czymś :)
caralajna 30.03.2013 06:30
świetna!, taką babkę to bym chętnie zjadła, bo jest w moich smakach, do tego ładnie wygląda na zdjęciu :)
hahanka 29.03.2013 09:20
ciekawe urozmaicenie z bananem
tomek18 29.03.2013 08:56
pyszna babeczka
Sroczka 28.03.2013 23:24
Z wielką ochotą zjadłabym kawałeczek.
arbuzowo 28.03.2013 21:58
bardzo lubię takie połaczenia
Katarzyna/kate1980 28.03.2013 20:34
jaka śliczna
Rafał3 28.03.2013 20:30
wyśmienity przepis polecam
Boska_Agatka 28.03.2013 20:27
mniam mniam świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak