Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa-marmurkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
mąka ziemniaczana 100 g
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 łyżka
masło 250 g
cukier 250 g
jajko 4
mleko 100 ml
kakao 2 łyżki
sól szczypta
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa-marmurkowa

Miękkie masło ucieramy na puszysta masę. Podczas ucierania dodajemy cukier, cukier waniliowy i jajka. Mieszamy mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną, solą i proszkiem do pieczenia,dodajemy do masy, wlewamy mleko i wszystko razem mieszamy mikserem. Do 1/3 masy dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.Ciasto nakładamy do natłuszczonej i posypanej mąką formy na przemian:raz jasne, raz ciemne.Pieczemy w temp. 180*C przez 50-60 minut. Gotowe i wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.12.2014 18:34
bardzo lubię takie babki
Ola1young 01.11.2014 15:09
dla mnie tez pycha :)
Zdzisław 01.11.2014 14:18
dla mnie słodkości są takie pyszne
Kejti 01.11.2014 11:16
Chętnie się poczęstuję :-)
marcia7 01.11.2014 03:23
fajny przepis
irenka 31.10.2014 21:44
świetna babeczka
Megg 31.10.2014 20:56
super smaczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak