Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA JOGURTOWO-POMARAŃCZOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 3/4 szkl
jaja 3 szt
jogurt naturalny 200 g
sok z pomarańczy
skórka z pomarańczy
margaryna 200 g
czekolada mleczna
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA JOGURTOWO-POMARAŃCZOWA

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.Dodać jogurt,skórkę i sok z pomarańczy dodać mąkę i proszek do pieczenia zmiksować.Na końcu dodać pianę z białek wymieszać.Przelać do formy.Piec 40 minut w 175 stopniach.Po wystudzeniu polać roztopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak