Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogurtowo-cytrynowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 g
cukier puder 200 g
olej 150 ml
mąka pszenna 450 g
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogurtowo-cytrynowa

Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, przesiewamy i odstawiamy. Jajka ubijamy na masę, stopniowo dodajemy cukier. Następnie dolewamy olej, jogurt naturalny, sok i skórkę startą z cytryny. Całość miksujemy jeszcze chwilę. Do masy wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie szpatułką. Ciasto przelewamy do foremki (ja używam silikonowej więc tylko lekko smaruję ją wodą). Pieczemy w 160ºC przez 55- 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 12.05.2015 18:36
bardzo ładnie wyrośnięta
misia53 06.02.2015 00:13
piękna babeczka ,nie da się ukryć.....
mikrusiak 05.02.2015 20:08
mniam...mniam...:)
cukiereczek 05.02.2015 17:14
puszysta,apetyczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak