Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogurtowa z cytrynową nutką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 25 g
mąka pszenna 25 g
masło 7 g
jajko 3 szt
cukier puder 15 dag
cytryna 1 szt
proszek do pieczenia 1 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogurtowa z cytrynową nutką

Masło stopić w rondelku na bardzo małym ogniu. Wymieszać jogurt z jajkami, następnie dodać przesiany cukier puder. Zetrzeć na tarce skórkę z cytryny i dodać do masy. Wlać do masy roztopione i ostudzone masło, dokładnie wymieszać. Stopniowo wsypywać do masy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. Wyrobić gładkie ciasto. Wlać ciasto do formy i piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st C. Babkę pozostawić do ostygnięcia a następnie wyjąć z formy. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 08.01.2015 18:30
ale zazdroszczę Ci tej formy, piękna babka
ania2610 08.01.2015 15:26
pięknie wyrosła i ten kształt!
Justi2401 08.01.2015 14:54
Piękna babeczka ;)
Ola1young 08.01.2015 14:23
apetyczna babka :)
Edith85 08.01.2015 11:41
piękna, taka wyrośnięta :)
Anna169Hosz 08.01.2015 09:38
Wygląda rewelacyjnie!
marenka 08.01.2015 09:36
Pięknie wygląda:)
ben-ka 08.01.2015 09:15
Świetna forma.!
aginaa 08.01.2015 08:26
smaczne ciasto
Skotka 08.01.2015 08:06
Piękna baba:)
Mira85 08.01.2015 07:48
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak