Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogurtowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 6 pojemniczków
cukier 2 pojemniczki
olej 2 pojemniczki
cukier waniliowy 1szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jogurt truskawkowy 2 szt.
jajko 4 szt.

Porada

Babkę posypujemy cukrem pudrem, czekoladą lub lukrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogurtowa

Kroki postępowania

1
Mąkę z proszkiem i cukrami wsypujemy do miski.Mieszamy.
Dodajemy 2 jogurty i jajka - miksujemy.
Krok 1 - Babka jogurtowa foto
2
Gdy powstanie jednolita masa cienkim strumieniem wlewamy olej.Miksujemy
Krok 2 - Babka jogurtowa foto
3
Foremkę do babki smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą.
Wlewamy masę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 40 min. w temp.180 stopni.
Krok 3 - Babka jogurtowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 19.11.2015 20:03
smaczna babka
adelajda 19.11.2015 18:57
Musi być pyszna :)
mirosława4 19.11.2015 18:38
smaczna ta babeczka
Anna169Hosz 19.11.2015 16:08
Wygląda fantastycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak