Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka gotowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
cukier 1 szklnaka
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat rumowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka gotowana

Masło, cukier i zółtka utrzeć, dodać dwa rodzaje mąki i proszek do pieczniea. Dodać zapach. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do przygotowanego ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Połowę przełozyć do zamykanej formy przeznzonej do babek gotowanych, a do pozostałej połowy dołożyć 2 łyżki kakao i po wymieszaniu przełożyć na jane ciasto. Gotować godzinę i 15 minut. Po upieczeniu i przestygnięciu babkę wyjąć z formy na talerz i polać polewą gotową lub przygotowaną samodzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 17.01.2014 11:31
muszę kupić sobie taką formę, bo babka wygląda bardzo apetycznie
ppaulina 28.12.2013 17:12
pycha babka
jozefinach 24.05.2013 22:48
Uwielbiam domowe babki.
caralajna 15.05.2013 22:23
fajna, podoba mi się dekoracja
Jansko 27.04.2013 12:41
Jadłem, bardzo smaczna
Botwinka 05.04.2013 07:47
świetna babka :)
LoLa 04.04.2013 07:30
wspaniale wygląda
matesko 03.04.2013 12:22
wspaniale wygląda
dwa pokoje z kuchnią 01.04.2013 19:08
ale ten lukier apetyczny!
Megg 01.04.2013 13:07
przecudna babka :)
marcia7 01.04.2013 13:06
pomysłowa i efektowna
okrysia 01.04.2013 12:27
Smaczne to!Ulubiony wypiek mojej rodzinki.
Janina 01.04.2013 12:19
Znowu pyszna babka jak wszystkie babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak