Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka figa z makiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

konfitura 220 g konfitura figa z makiem
margaryna w kostce 250 g
mąka tortowa 300 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
jajko 4
cukier 1/2 szk
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka figa z makiem

Kroki postępowania

1
Miękką margarynę utrzeć z cukrem, potem ciągle ucierając dodawać po jajku. Następnie dodać konfiturę,
Krok 1 - Babka figa z makiem foto
2
wymieszać
Krok 2 - Babka figa z makiem foto
3
i przesiać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3 - Babka figa z makiem foto
4
Ciasto wymieszać.
Krok 4 - Babka figa z makiem foto
5
Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 30 x 12 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 50 minut.
Krok 5 - Babka figa z makiem foto
6
Po upieczeniu babkę wystudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem.
Krok 6 - Babka figa z makiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 19.08.2014 18:51
smaczna babka
Joannasz3190 19.08.2014 16:42
Pyszności :)
agnieszka214 19.08.2014 16:36
fajny skłąd babeczki musi byc pychota
halinah 19.08.2014 16:27
wygląda apetycznie
Ola1984 19.08.2014 16:20
Ale fajna babka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak