Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka dwukolorowa Agatki

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuk
cukier 0,5 szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
mąka pszenna 1,5 szklanki
olejek waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżki
kakao 3 łyżki
margaryna 25 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka dwukolorowa Agatki

Margarynę rozpuszczamy w garnku (ostudzić).
Jajka miksujemy na sztywno, dodajemy cukier i cukier waniliowy cały czas miksując. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszamy i dodajemy do miski. Mieszamy dokładnie. dodajemy margarynę rozpuszczoną i aromat. Dokładnie mieszamy.
Dzielimy masę na 2 części. do jednej z nich dodajemy kakao.

Do formy nakładamy 1 łyżkę masy białej i 1 łyżkę masy kakaowej. Pieczemy w 170 stopniach około 1,5 h.

SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 13.06.2014 18:31
smakowicie się prezentuje
EWI 17.07.2013 12:36
mniam mniam
Rafał3 02.05.2013 08:22
smakowite tylko palce lizać
tomek18 09.04.2013 12:12
bardzo lubię takie babki
probofka 08.04.2013 23:01
musi być smaczna skoro tyle okruszków dookoła :)
Joanna17 08.04.2013 20:23
prosty przepis,ładnie wygląda i jest pewnie pyszne :)
08.04.2013 19:12
Sernik wyśmienity,Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak