Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka dwukolorowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 4 szt
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 szt
skórka z cytryny
margaryna 250 g
kakao 2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka dwukolorowa

Przygotować wszystkie składniki. W misce ucierać margarynę z cukrem ,dodawać po jednym żółtku .Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , mleko letnie i wymieszać .Pod koniec dodać ubite białka. Ująć część ciasta i dodać kakao ,wymieszać . Wysmarować foremkę i wlać ciasto białe i po wierzchu na środku wlać ciasto ciemne . Piec w 180 stopniach 30 minut . Posypać kokosem po wierzchu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 08.02.2016 08:51
fajna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak