Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka drożdżowa z migdałami i miodem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 200 ml
drożdże 40 g
miód 80 g
jaja 2 szt
sól do smaku
masło 100 g
rodzynki 50 g
migdały 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka drożdżowa z migdałami i miodem

Rodzynki zalewamy wodą aby napęczniały. Migdały siekamy. Drożdże, mleko, sól, miód,jajka mieszamy razem. Dodajemy przesianą makę. Wyrabiamy ciasto. Masło kroimy na kawałki i po trochu dodajemy do ciasta ciąge zagniatając. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyrabiamy jeszzce raz dodając rodzynki i migdały. Wkładamy do przyfotowaej formy i odstawiamy jeszcze raz na 30 minut. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i pieczemy ok. 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 22.05.2014 00:25
Super babka :-)
Anioły w kuchni 11.03.2014 12:22
i jeszzce w skladnikach 500 g maki:)
Joannasz3190 11.03.2014 10:08
Uwielbiam :)
kasiaw 11.03.2014 09:51
pyszna babka, wygląda bardzo smakowicie
V_kuchareczka 11.03.2014 08:55
pysznie wygląda
patryska76 11.03.2014 08:51
Pyszna baba ;-)
norweska20 11.03.2014 08:35
same smaczne dodatki
Paolcia 11.03.2014 08:32
ulubiony wypiek w moim domu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak