babka dla początkująych, szybka i łatwa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szkl
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • mąka ziemniaczana

    3/4 szkl
  • jaja

    4 szt
  • margaryna

    1 kostka
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy i studzimy.Wsypujemy wszystkie składniki bez względu na kolejność łącznie z margaryną. Mieszamy mikserem ok 4-5 min. Przelewamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą pieczemy 35-45 min sprawdzając patyczkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 18.03.2016 13:23
na nadchodzące święta jak znalazł
Ela15 22.07.2014 07:21
łatwy przepis, trzeba wypróbować
gibli 09.02.2014 00:38
takie są najlepsze:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat