Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 50 dag
cukier 30 dag
masło lub margaryna 1 kostka
jajko 4 sztuki
mleko lub śmietana 3/4 szklanki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa

Masło utrzeć do białości i ciągle ucierając dodać 25 dag cukru, żółtka, cukier wanilinowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i ubitą pianę z białek.
Podzielić ciasto na dwie części, jedną zmieszać z kakao i resztą cukru.
Do formy włożyć najpierw jasne ciasto, a potem ciemne.

Piec co najmniej godzinę w temperaturze 180 stopni.
Gotową babę posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.03.2013 00:00
bardzo smaczna
suzana 29.08.2011 13:20
świetne!
Małgorzata106 07.06.2011 20:49
super
accee 07.01.2011 20:27
Smaczne
Magda60 06.01.2011 23:00
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak