Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 45 gram
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
masło 45 gram
cukier 150 gram
jajko 1 szt
białko 1 szt
mąka 125 gram
kakao 45 gram
proszek do pieczenia 1 torebka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jogurt wymieszać z kawą, jedną łyżką letniej wody, szczyptą soli i cukrem waniliowym. Masło utrzeć z masłem na gładko, dodając jajko z białkiem.
Krok 1 - Babka czekoladowa foto
2
Następnie mąkę wymieszać z kakao , proszkiem do pieczenia, wymieszać z utartym masłem i jogurtem kawowym.
Krok 2 - Babka czekoladowa foto
3
Masę przelać do foremki wysmarowanej tłuszczem.
Krok 3 - Babka czekoladowa foto
4
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 35 minut.
Krok 4 - Babka czekoladowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 03.02.2016 11:15
Bardzo lubię takie wypieki :)
Edita 03.02.2016 08:48
moj synek uwielbia
Motorek 03.02.2016 07:35
pyszna babeczka
Łukasz15 02.02.2016 21:30
Bardzo dobra
krokus 02.02.2016 21:02
smaczna babka
gosia561 02.02.2016 20:24
nie ma to jak czekolada na szarugę za oknem
Janina 02.02.2016 20:00
Lubię takie smaki;))
gusia1000 02.02.2016 19:53
Fajna babka na święta.
Bernadeta1 02.02.2016 19:33
Bardzo lubię babki a ta wygląda bardzo apetycznie
Mama niejadka 02.02.2016 19:26
Super babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak