Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
czekolada gorzka 100 g
kawa rozpuszczalna 4 łyż
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 1 szkl
mąka 1,5 szkl
woda letnia 1/3 szkl
olej 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa

W wodzie rozpuścić kawę i wystudzić wymieszać z olejem. Kawę roztopić na parze również wystudzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej z kawą i wodą wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać czekoladę i delikatnie wymieszać.

Przelać do formy i piec w temp. 170 stopni przez 40-45 minut.

Po wystudzeniu polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola91 17.03.2015 19:45
Fajna babka :D Tylko popraw w opisie kawę na czekoladę, bo to pewnie ją trzeba roztopić na parze...
Papryczka 17.03.2015 15:52
super babka
Magula 17.03.2015 11:39
wygląda apetycznie
kloruś 17.03.2015 11:03
ależ się apetycznie prezentuje... wpraszam się na kawałek!
Ania67 17.03.2015 10:55
Babka jak się patrzy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak