Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
margaryna 50 g
cukier puder 0,5 szklanki
czekolada gorzka 200 g
mąka 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa

Kroki postępowania

1
Czekoladę rozpuszczamy i schładzamy.Następnie ucieramy żółtka z magraryną,cukrem pudrem i schłodzoną czekoladą.
Krok 1 - Babka czekoladowa foto
2
Do utartej masy dodajemy przsianą mąkę z proszkiem do pieczenia,i chwilę miksujemy na najniżych obrotach.
Krok 2 - Babka czekoladowa foto
3
Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek mieszamy.Gładką masę wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.Pieczemy w 190 stopniach ok 30-35min.Po upieczeniu można polać polewą.
Krok 3 - Babka czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 14.11.2014 21:14
Poproszę do kawy :-)
gosia561 14.11.2014 18:21
ale słodycz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak