Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 12,5 dag
kakao 3 łyżki
cukier puder 3|4 szklanki
jajko 3 sztuki
czekolada 80 gram
margaryna do smarowania formy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa

Czekoladę połamać, posiekać drobno. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Wsypać kakao. Dodawać po całym jajku cały czas miksować mikserem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta wymieszać. Następnie dodać posiekaną czekoladę delikatnie wymieszać. Formę na babkę z kominem natłuścić margaryną, posypać tartą bułką. Wylać ciasto do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego 190 stopni. Piec 40-45 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić babkę w piekarniku do przestygnięcia. Wyjąć babkę z formy posypać cukrem pudrem. Można też polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 08.10.2016 23:01
Pysznie wygląda babka.
Jagódka77 03.02.2016 19:49
pyszna babka
Maniek2 29.09.2012 08:17
super babka
bgs1984 02.07.2012 16:11
mniam
marzenciak1985 02.07.2012 16:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak