Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czarno- biała

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 g
mąka 3 szklanki
śmietana gęsta 1 szklanka
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jaja 4
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czarno- biała

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym.
Krok 1 - Babka czarno- biała foto
2
Nast ępnie dodajemy jajka i dalej miksujemy.
Krok 2 - Babka czarno- biała foto
3
Dodajemy śmietanę oraz przesianą mokę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na gładką masę.
Krok 3 - Babka czarno- biała foto
4
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao.
Krok 4 - Babka czarno- biała foto
5
Foremkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy lekko bułką tartą. N spód wykładamy ciemna masę.
Krok 5 - Babka czarno- biała foto
6
Na ciemną warstwe nakładamy ciemne ciasto.
Krok 6 - Babka czarno- biała foto
7
Ciasto pieczemy około 40 min w temp 170'
Krok 7 - Babka czarno- biała foto
8
Upieczoną babkę po przestygnięciu wykładamy z foremki na talerz. Smacznego! :)
Krok 8 - Babka czarno- biała foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 24.09.2013 08:49
pięknie ci wyrosła
sylwia_mc 23.09.2013 18:18
Pięknie wyszła
Michał2 23.09.2013 17:17
Rewelacyjnie wygląda mniam:)
Megg 23.09.2013 17:10
piękna i na pewno bardzo smaczna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak