Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA CYTRYNOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
jaja 5 szt
margaryna 250 gram
mąka pszenna 0,5 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olejek cytrynowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA CYTRYNOWA

Jajka ubijamy z cukrem do białości, dodajemy przesiane mąki z proszkiem. Następnie wszystko delikatnie mieszamy. Wlewamy powoli roztopioną margarynę. Na końcu dodajemy olejek. Pieczemy ok. 1 godziny.w tem 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikacz 10.10.2013 09:34
Mi nie bardzo wyrosła
Bernadeta1 28.01.2013 13:25
bardzo lubię babki cytrynowe
Anula 29.11.2012 17:35
ta jest naprawdę fantastyczna!
Poison1988 23.11.2012 15:05
wszystkie babki są bliskie mojemu sercu ;p pycha!
Krakowianka 23.11.2012 14:53
uroczo wygląda! musi byc pyszna :)
Sylwia26 23.11.2012 13:54
pyszności :)
KRYS 23.11.2012 13:41
Uwielbiam babki
Barbara/zuza22_85 23.11.2012 13:28
smaczna
kamyk 23.11.2012 12:38
niby zwykła babka a jaka pyszna - lubię bardzo
Iwka 23.11.2012 12:24
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak