Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrusowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
cukier 1 1/2 szklanka
skórka cytrynowa 1 sztuka(z jednej cytryny)
skórka pomarańczowa 1 sztuka (z jednej pomarańczy)
kandyzowana skórka pomarańczow 3 łyżki
margaryna 1 kostka
mleko 1 szklanka
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrusowa

Ubij pianę z białek na sztywno. Stopniowo dodaj cukier, ubij na bezę. bezę zalej wrzącą, rozpuszczoną margaryną. Zmniejsz obroty, dodaj ciepłe mleko, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cytrusy. Piecz 60 minut w temperaturze 190°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kulinarny 08.03.2014 20:51
oj,tak....
doriblog 08.03.2014 20:42
dobry deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak