Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka budyniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajek 5
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
margaryn 1
budyń śmietankowy 1 bez cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Babka budyniowa

Przygotowanie:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, dodać cukier i ubijać jeszcze przez chwilę, następnie dodać żółtka. Mąkę przesiać z budyniem i proszkiem do pieczenia, a następnie delikatnie łączyć z masą jajeczną, mieszając łyżką. Na koniec dodać zimną KASIĘ. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170ºC. Piec 45-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 27.04.2011 10:16
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak