Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka budyniowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 szt
jajko 6 szt
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 szt
olej 5 łyżek
ocet 2 łyżki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka budyniowa

Mąki przesiać razem z proszkiem, budyniem i błonnikiem, margarynę zmiksować z cukrem i żółtkami, dodać ocet i olej. Białka ubić, połączyć z masą. Wlać do formy, piec w 180 stopniach 1 godzinę.Przepis z Winiar.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 05.05.2012 09:43
pyszna
Margo1 03.02.2012 09:42
śliczna
owocówka 29.11.2011 08:27
ale fajne
polly66 28.04.2011 09:07
fajna,fajna ciekawe jak smakuje
Mysiunia 24.04.2011 12:48
wygląda pysznie! :)
novita26 23.04.2011 09:49
mniam
Gabriela7 23.04.2011 07:13
apetyczny
iwa643 23.04.2011 06:59
fajniutka
mehia 22.04.2011 19:46
jaka ładna
Małgorzata113 22.04.2011 09:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak